Kalle Isokallio

Otava / Irmeli Jung
Born: 
13.5.1948
Place of birth: 
Helsinki

Kalle Isokallio on entinen Nokian toimitusjohtaja, nykyinen kirjailija ja kolumnisti. Yhteiskunnallisella otteella kirjoittava Isokallio on tehnyt useita satiirisia romaaneja.

Isokallio on koulutukseltaan laivanrakennustekniikan diplomi-insinööri Teknillisestä korkeakoulusta. Hänen pitkä uransa liike-elämässä huipentui Nokian toimitusjohtajan tehtävään vuosina 1990 ja 1991. Isokallio jäi kuitenkin Nokiasta yllättäen eläkkeelle ja toimi 90-luvulla suomalaisessa sijoitusmaailmassa.

Nykyisin Isokallio toimii kirjailijana ja kolumnistina. Hän kirjoittaa säännöllisesti mm. Iltasanomiin ja Tiedosta-lehteen. Isokallio on kirjoittanut toistakymmentä satiirista romaania. Teoksissaan Isokallio käsittelee mm. ihmisen omaneduntavoittelua ja rahamaailman kiemuroita. Romaanit sisältävät satiirisen otteen lisäksi moninaisia juonenkäänteitä ja jännitystä. Isokallion menestynein romaani lienee vuonna 2000 ilmestynyt Pietari Toropaisen pilvilinna, joka on sittemmin dramatisoitu kolmeen otteeseen. Dramatisoijina ovat toimineet Matti Pajula (2001), Jori Halttunen (2006) ja Onneli Wäck (2007)

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2012

Teokset

Title Kirjailijan rooli Publication Lajit Kieli Alkuperäinen kieli
Pietari Toropaisen pilvilinna author 2001 Comedy Finnish
Pietari Toropaisen pilvilinna author 2006 Comedy Finnish
Yrjänä Mäyräjärven iltalypsy author 2007 Comedy Finnish