Falanderin perhe

Language: 
Finnish
Genre: 
Drama
Year of publication: 
1993
Pages: 
123
Length: 
Full length
Synopsis: 

Oidipusnäytelmä

Kirjailija viimeiseksi jäänyt näytelmä, jota ei vielä ole esitetty.

Eversti Falander ja hänen vaimonsa Johanna ovat asumuserossa. Johannalla on suhde heidän tilansa nuoren pehtorin, Pertti Rossan, kanssa. Falander ei halua hyväksyä eroa, vaan riitelee sekä Johannan että Rossan kanssa. Yksi riidoista päättyy siihen, että Rossa tönäisee Falanderia, joka kaatuu ja menettää tajuntansa. Rossa ja Johanna pelkäävät, että Falander kuolee ja että heitä syytetään tämän murhasta. He tappavat Falanderin ja naamioivat sen itsemurhaksi.

Rossa ja Johanna ovat menossa naimisiin. Ennen häitä paljastuu, että Rossa onkin Falanderin ja Johannan poika, joka syntyi ennen heidän avioliittoaan. Falander ja Johanna olivat lähettäneet aviottoman poikansa Ruotsiin talvisodan aikana, mutta sotalapsia saattanut nainen oli vaihtanut pojan toiseen: köyhemmän perheen sairaalloinen poika pääsi Ruotsiin parempiin oloihin, kun taas Johannan ja Falanderin poika jäi Rossan perheelle.

Tietämättään Rossa oli tappanut oman isänsä ja maannut oman äitinsä kanssa. Kun totuus tulee julki, Rossa ja Johanna tappavat itsensä.

Roles: 
Number of male actors: 0
Number of female actresses: 0
All role: 0
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No