Ja Jumala loi naisen

Language: 
Finnish
Genre: 
Drama, Comedy
Year of publication: 
2016
Pages: 
109
Length: 
Full length
Synopsis: 

Ja Jumala loi naisen on absurdihko komedia naisista. Näytelmässä seurataan kuuden naisen taistelua omien kriisiensä keskellä. Kuka taistelee kilojensa kanssa, kuka ruuhkavuosien aiheuttaman syyllisyyden, kuka näivettyvän avioliiton, ammatillisen epävarmuuden, yksinäisyyden, vanhenemisen tai kuka menettämisen pelon kanssa.

Ritva Ala-Kypärä perustaa kuntoutuskeskuksen huonosta itsetunnosta kärsiville naisille. Naiset vetolaukkuineen saapuvat laihtumaan, eheytymään ja voimaantumaan sekä etsimään naiseuden ydintä. Kurssin aluksi kartoitetaan ongelmakohdat ja naiset saavat kurssien aikana valmennusta myös kunto-ohjaaja ”Karju” Kentulalta ja business-guru Kari Melasvuolta. Kurssien vetäjällä, Ritvalla, tosin on oma kaappi täynnä luurankoja eikä kurssille osallistuvat naisetkaan saavuta tavoitteitaan ennen kuin keksivät mitä todella haluavat. Voiko naiseuden ydintä löytää ja miksei kukaan kertonut, että Jumala alun perin vähän mokasi luodessaan naista?

Teksti on itseironista, rakkaudella tehtyä naiseuden, naisten huonon itsetunnon ja alemmuudentunteen ruodintaa. Ja Jumala loi naisen on terävää satiiria, jossa miehetkään ei täysin säästy kritiikiltä.

 

”Kirsi Sulosen elämänmakuinen teksti on raikas ja sopivasti puhutteleva.”
Jorma Pollari, Keskisuomalainen 20.6.2016

”Kirsi Sulosen käsikirjoittama näytelmä Ja Jumala loi naisen on hervottoman hauska, mutta samalla älykäs ja herättelevä”
Milka Krogerus, Äänekosken kaupunkisanomat 2.7.2016

Roles: 
Number of male actors: 4
Number of female actresses: 6
All role: 10
Other roles: 

Rooleja yhteensä 14; toteutettiin kantaesityksessä yhdellätoista näyttelijällä.

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
18/06/2016
Pleace: 
Teatteri Lumpero, Saarijärvi