Maksettu rakkaus

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Year of publication: 
1996
Pages: 
63
Length: 
Full length
Synopsis: 

Saara, Herkon vaimo on lähtenyt Lonkun matkaan. Rahaa Lonkulla ei ole, vaikka hän sitä mielellään kuluttaisi. Yksin jäänyt Herkko tilaa naisseuraa lehti-ilmoituksesta, jossa Naimakonsultit Oy tarjoaa palvelujaan. Vapaa poikamies Aapo on auliisti Herkon apuna puhelinrakkautta tilattaessa.

Herkon leskiäiti, tuttavallisesti muori, innostuu myös samasta lehti-ilmoituksesta tilaamaan miesseuraa jo vuosia sitten kuolleen Kallensa tilalle. Herkon tytöt, Satu ja Taru, tilaavat samasta numerosta Islannin poneja. Jos kerran uusi äiti ja vaari, niin miksei sitten hevosiakin, he ajattelevat.

Kaikki tilaukset pyydetään toimittamaan kylän kapakkaan, jota Inkeri pitää yllä. Lonkku osoittautuu tyhjätaskuhuijariksi, jolloin Saara päättää palata takaisin Herkon luo.

Mitä tapahtuu, kun Inkerin kapakkaan saapuvat palvelualttiit ja ennen kaikkea rahanahneet Naimakonsultit Oy:n naiset tapaamaan Herkkoa, ja samaan aikaan miesystävä Herkon äitiä, ponit tytöille ja vielä Saara, Herkon vaimo samassa kyydissä?

Tämän kaiken kertoo Maksettu rakkaus -näytelmä, ja vähän muutakin hauskalla ja terävällä tavalla. Näytelmä on erittäin suosittu, ja sitä on esitetty tähän mennessä yli 30 paikkakunnalla.

Roles: 
Number of male actors: 4
Number of female actresses: 7
All role: 11
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No