Vieraat - Perhesaaga

Language: 
Finnish
Genre: 
Drama
Year of publication: 
2013
Pages: 
123
Length: 
Full length
Synopsis: 

Mistä olemme kotoisin, kun emme ole kotoisin mistään? Mitä tapahtuu, kun sulaudumme toiseen kulttuuriin – katoaako meiltä jotakin, vai saammeko jotakin lisää?

Korjaamo Teatterin ja Lappeenrannan kaupunginteatterin yhteistuotanto, Stagella kantaesityksensä saava Vieraat – Perhesaaga on saanut alkunsa näytelmäkirjailija Okko Leon ja visuaalisesta mielikuvituksestaan tunnetun ohjaaja Lija Fischerin keskusteluihin muukalaisuudesta, pakolaisuudesta ja kulttuurisesta identiteetistä. Leon teksti hyödyntää yhteistä perimätietoa ja Fischerin muistoja, ja muuntuu fiktiiviseksi, mutta silti henkilökohtaiseksi tarinaksi suvuista, lähdöistä ja halusta löytää koti.

Muistojen sekoittuessa pienestä tulee suurta ja suuresta pientä. Näytelmän henkilöt ovat vieraita, mutta kuitenkin tuttuja. Totuus muuttuu omalakiseksi tarinaksi, jossa kertomukset ja mielikuvat saavat uuden, hallitsemattoman suunnan. Tuloksena on Ukrainasta Kajaaniin pikajunan lailla kiitävä hengästyttävän emotionaalinen sukusaaga, jossa kaikki sukupolvet ja tapahtumapaikat ovat samaan aikaa läsnä.

Roles: 
Number of male actors: 0
Number of female actresses: 0
All role: 0
Adapted to summer theatre: 
No
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No
Info: 

Kantaesitys Kulttuuritehdas Korjaamossa 14.8. 2013.