Ei saa taikoa!

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Nuortennäytelmä, Lastennäytelmä, Komedia
Julkaisuvuosi: 
2017
Sivumäärä: 
46
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Ryhmä hieman iloisesti höpsähtäneitä tutkijoita on tekemässä luonnonsuojelullista läpimurtoa. Mikäli he onnistuvat tutkimuksissaan, siirretään järveä uhkaava tehdasalue toisaalle ja järvi ympäristöineen on pelastettu! Työtä häiritsee kuitenkin huhu ilkeästä velhosta, joka uhkaa projektia. Ryhmä tarvitsee siis vielä hieman apua.

Onneksi tieteestä kiinnostunut velhoperheen isä Pentti on lähettänyt työhakemuksen tutkijaryhmälle. Velhoperheen lapset ovat koetuksella, kun tutkijaryhmä tulee tutustumaan isän kotilaboratorioon. Perheen on nimittäin käyttäydyttävä kuin tavallinen perhe eli taikominen on kielletty! Mitä tehdä kun ei saa pelata noitajalkapalloa? Miten siivota perinteisin menetelmin ilman taikasauvaa? Entä kun perheen kuopus ei vielä osaa kontrolloida taikomistaan vaan taikoo kaikkea vahingossa? Velhoperheen äidillä ja isällä on tiukat paikat edessään. Onnistuuko hämäys? Puhdistuuko järvi? Entä ilkeän velhon vaara? Mitä sille pitäisi tehdä?

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 4
Naisia: 2
Yhteensä: 6
Muut roolit: 

Yhteensä 12 roolia, jotka voidaan toteuttaa 11 näyttelijällä.

Näytelmässä on määritelty neljä miesroolia ja kaksi naisroolia (velhoperheen vanhemmat ja tutkijaryhmän jäsenet). Kaikki muut roolit (eli velhoperheen lapset ja lemmikki) voidaan muokata tytön tai pojan esittämiksi. Edellämainituissakin voi helposti joustaa.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
15/03/2015
Paikka: 
Naantalin Teatteri