10 pistettä syntymästä

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2022
Sivumäärä: 
52
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Silva on nuori nainen. Etsiessään itseään hän etsii elämisen tarkoitusta ympärillä olevista ihmisistä. Päivät lapsuudesta tähän hetkeen tuovat eteemme ihmisen, joka uskoo hyvyyteen ja uskaltaa valita polkunsa rohkeasti, kuin kokeillen mitä maailmalla on antaa.

Kuinka paljon me loppujen lopuksi tiedämme itsestämme? Kenen todellisuutta Silva elää? Mikä on tästä maailmasta, mikä muualta? Onko sivustaseuraava Rafael oikea, vaiko Silvan mielikuvitusta? Ajatuksia ei helpota Rafaelin muille näkymätön seuralainen Natalie. Kuka meitä tukee, kuka auttaa ja missä vaiheessa olemme yksin? Milloin lähdemme, ja kun, menemmekö koskaan lopullisesti?

Kauno Takaraution kirjoittama 10 pistettä syntymästä -näytelmä kertoo tositapahtumiin perustuen erään ihmisen tarinaa niin kauniisti, lempeästi kuin kepeästikin. Näytelmässä seurataan Silvan kasvamista lapsuuden epävarmuudesta aikuisuuden koettelevaan maailmaan.
10 pisteessä on maailma meille jokaiselle, joka on joskus ollut nuori, tai seurannut vierestä toisen ponnisteluja elämän eri valintatilanteissa.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 3
Naisia: 4
Yhteensä: 7
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
07/05/2022
Paikka: 
Teatteri Akseli