Amerikanperintö

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia, Farssi
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2011
Sivumäärä: 
26
Kesto: 
Pienoisnäytelmä
Synopsis: 

Vanharouva Eine Vainikainen saa yllätysvieraan asianajaja Paavo Sälynojanahon muodossa. Rouvaa odottaa perintö, mutta minkälaisin ehdoin? Siitä saa kuulla pian myös siveä naapuri Anneli Kutvonen, jolla on omat salaisuutensa. Entä mitä osastonhoitaja on touhunnut pikkujouluissa? Ja kuka tuo terveiset rapakon takaa? Tässä muutama kysymys koskien tarinaa, joka kuljettaa katsojaansa niin sairaalamiljöössä kuin erinäisissä kodeissakin. Voisi todeta, että suusta suuhun menetelmällä ei välttämättä pysytä totuudessa, mutta mielenkiintoisia vivahteita se tuo arkiseen elämään…

Tarina sijoittuu pikkukaupunkiin ja ideana on, miten asia kulkee suusta suuhun ja muuttuu aivan toisenlaiseksi kuin se alun perin oli. 

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 1
Naisia: 7
Yhteensä: 8
Muut roolit: 

Muutaman eri roolin voi tarvittaessa näytellä sama henkilö. Tarvittaessa roolihenkilön sukupuolen voi joissakin rooleissa muuttaa (esim. hoitajat), jos miesnäyttelijöitä on tarjolla enemmän. 

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Paikka: 
Kantaesitys 22.2.2011 Teatteri Ilona, Kangasniemi
Info: 

Näytelmän kantaesitysversiossa käytettiin tunnettuja melodioita äänitteiltä, nämä merkitty nimellä käsikirjoitukseen. Esittävä teatteri voi valita oman mieltymystensä mukaan musiikit tai jopa jättää musiikit käyttämättä. Vanhanrouvan repliikit on kirjoitettu Savo-Karjalan murteella, niitä voi tarpeen mukaan oikaista kirjakieleksi, toisenlaiseksi murteeksi tai ns. suuhun sopivaksi.