Halkoholisti

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2021
Sivumäärä: 
47
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Kertomus intohimoisesta halkojen tekijästä, jonka vaimo ei jaksaa oikein ymmärtää miehensä edesottamuksia. Apua addiktioon haetaan lääkäriltäkin, mutta ei niin hyvin tuloksin. Tilannetta ei juurikaan helpota talon töissä mukana oleva elinkautis renki sekä itsenäiseen elämään ja muusikon urasta haaveileva aikamiespoika. Virvokkeita sekä apuaan erilaisiin ongelmiin tarjoaa naapurissa toimiva grilli yrittäjä, jonka salaisuuden verhoama ja vaihderikas menneisyys pitää sisällään hyvinkin yllättäviä julkisuuden suhteita. Tarinalla on kuitenkin erilaisten vaiheiden jälkeen onnellinen loppu, mutta ei ihan sellainen, kuin olisi voinut olettaa.

Näytelmä on sopii sekä sisätiloihin, että ulkoilma esityksiin. Mikäli näyttelijöissä on reippaita muusikoita ja ronskeja halkojen tekijäitä, niin toiminnallisista osioista saa revittyä irti tekemisen meininkiä. Teoksen saa sijoittaa oman kylän miljööseen. Kaikkinensa teosta on lupa muokata olemassa olevan ryhmän tarpeita vastaavaksi hyvällä maulla.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 4
Naisia: 2
Yhteensä: 6
Muut roolit: 

Esitys voidaan tehdä kuudella näyttelijällä, joista kaksi on naisia, mutta roolitus on mahdollista muutella kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
10/07/2021
Paikka: 
VR Näytelmäkerho, Pieksämäki