Kaikkeen on aina joku malli

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama, Komedia
Julkaisuvuosi: 
2017
Sivumäärä: 
74
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Lilli on juuri maisteriksi valmistunut nuori nainen, joka etsii paikkaansa niin työelämässä kuin ihmissuhteissaan. Kuuluvatko työ ja viihtyminen yhteen? Mitä kaikkea on sulatettava, ettei saisi hankalan työntekijän mainetta? Toimiiko omien vanhempien elämännäkemys nykymaailmassa? Mitä kuuluu hyvään parisuhteeseen?

Kaikkeen on aina joku malli marssittaa näyttämölle koko joukon ihmisiä, joilla on kullakin oma käsityksensä oikeanlaisesta tavasta olla ja elää - tai niin he ainakin luulevat. Vakava ja koominen, absurdi ja arkinen vuorottelevat, kun Lilli vetää ja venyttää rajojaan. Muiden oletusten ja vaatimusten keskellä jokainen on lopulta vastuussa omista arvoistaan.

Kaikkeen on aina joku malli katsoo ihmiselle asetettuja malleja ja lokeroita. Se kysyy, miten niihin voi mahtua, kuka niihin haluaa mahtua - ja kuka meitä niihin edes pakottaa.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 2
Naisia: 4
Yhteensä: 6
Muut roolit: 

Rooleja yht. 15, osa mahdollista tehdä tuplaroolituksina. Miniminäyttelijämäärä 10, naisia väh. 4, miehiä väh. 2. Osassa rooleista näyttelijän sukupuoli ei ole olennainen.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
25/01/2014
Paikka: 
Tukkateatteri