Koiratorpan keisari

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama, Komedia
Julkaisuvuosi: 
2011
Sivumäärä: 
89
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Koiratorpan keisari on koko perheen veijarikomedia ystävyydestä, uhkapelistä, kadonneesta sormuksesta ja sukupolvien välisestä ketjusta. Näytelmässä seurataan neuvokkaan Pinja-tytön ja hänen omalaatuisen isoisänsä eriskummallista aarteenetsimismatkaa, jossa nykyisyys ja mennyt Suomi kietoutuvat toisiinsa.

Pappa on entinen korttihuijari, jonka mielestä hyvin kerrottu tarina on aina parempi kuin tylsä totuus, joten vasta näytelmän lopussa selviää, miten ihmeellisiä papan seikkailut ovat todella olleet. Ja silloin onkin aika siirtää tarinankerronnan kapula uudelle sukupolvelle.

Päähenkilöiden lisäksi näytelmässä esiintyy joukko turhan kiireisiä äitejä ja isiä, muutama Ruotsista palaava sotalapsi, kyttäävä naapuri, ainakin yksi haamu, muuan povarieukko, Suomen historian kuuluisin liikenneopettaja ja liuta muita elämään eksyneitä persoonia. Myös papan autolla merkittävä sija näytelmän maailmassa.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 34
Naisia: 5
Yhteensä: 39
Muut roolit: 

Näytelmässä on nelisenkymmentä roolia, mutta sen voi minimissään toteuttaa (kuten kantaesityksessä tehtiin) viidellä näyttelijällä.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Kyllä
Date: 
18/06/2011
Place: 
Teatterikone
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei
Info: 

Kantaesitys Teatterikoneessa kesällä 2011.