Kultakuume

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Julkaisuvuosi: 
2013
Sivumäärä: 
64
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Kirjailijoiden Markku Hattulan ja Arto Seppälän yhdessä kirjoittama uutuus Kultakuume, on hullunhauska näytelmä kesäteattereille erityisesti.

Mitä tapahtuu, kun naiset näkevät lehdessä ilmoituksen, että myymällä vanhat korut ja kultaromun voi ansaita sievoisen summan rahaa? Vanhat sormukset ja rintarossit saavat huutia, miehet siinä sivussa myös. Erno hukkaa kultapussin kaupunkiin, kun mielii niin kovasti Ladaan uutta vetokoukkua. Hilkka rakastuu Kultapojuun ja Minttu etsii isäänsä, mutta saakin itselleen kaksi äitipuolta. Leskinainen kiirehtii miesvainajansa haudalle ja tunnustaa: ” Tähän saakka olen ollut uskollinen, mutta nyt en taida enää jaksaa, sormuksetkin möin!

Siitä se alkaa, Hilkan ja Kultapojun rakkaus. Siiri kulkee kypärä päässä rollaattorilla ja räppää siinä sivussa teräviä ivalauluja naapureistaan. Monet teemaan sopivat sanoitukset, jotka on tehty tuttuihin säveliin, ryydittävät menoa entisestään. Saako kesäteatterissa nauraa? Ei, vaan siellä pitää nauraa. Kultakuume takaa naurun, ja hyvän mielen pitkäksi aikaa, niin näyttelijöille kuin katsojillekin!

Näytelmässä on kuusi naisroolia ja kolme miesroolia. Jos porukkaa on enemmän käytettävissä, lapsiakin, kaikille löytyy tekemistä; kylänväkeä ja torikansaa voi olla enemmänkin. Mutta perusrooleillakin tullaan hyvin toimeen. Lavastus on yksinkertainen, ei mitään ihmeellistä. Mutta jos on käytössä ulkoilmanäyttämö ja halutaan menoa ja meininkiä, niin ei muuta kuin vanha Lada hankintaan. Sille löytyy Kultakuumessa kyllä käyttöä!

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 3
Naisia: 6
Yhteensä: 9
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Kantaesitetty ammattiteatterissa: 
Ei
Kantaesitetty harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
07/06/2014
Paikka: 
Teatteriyhdistys Wimma
Esitysoikeudet: 
Kaikki
Suomen Näytelmäkirjailijaliitto ry