Mannerheim Runnilla

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Julkaisuvuosi: 
2003
Sivumäärä: 
75
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Kesällä 1919 nuori Suomen tasavalta valitsee ensimmäistä presidenttiään. Valtionjohtaja, presidenttiehdokas Carl Gustaf Mannerheim matkustaa yhdessä sisarensa Sophien kanssa Runnin kylpylälle, Savon sydämeen. Presidentinvaalit ovat panneet koko pääkaupungin sekaisin ja valtionhoitaja tuntee tarvitsevansa hetken lepoa.

Kylpylän leppoisassa ilmapiirissä Mannerheimin viihtyvyyden takuumiehiksi osoittautuvat hieroja Sohvi Lappalainen ja kansantaiteilija Aku Kainulainen. Näiden rehevien kansanihmisten lemmenleiskunta saa valtionjohtajankin hetkeksi unohtamaan presidenttipelin kiemuraiset kuviot.

Mannerheimin vanavedessä Runnille rientää omine iloineen ja suruineen myös Suomen "kulttuurikerma" aina Eino Leinosta L. Onervaan ja Leevi Madetojasta Juhani Ahoon.

Kylpylän lähettipoika Jussi kiidättää valtionneuvoston pikasähkeen kenraali Mannerheimille: presidentinvaali on ratkennut. Mutta kuka valitaan Suomen tasavallan ensimmäiseksi presidentiksi? Ja kenet Mannerheim tapaa Runnin kylpylän romanttisessa salissa Sophie-siskon varoituksista huolimatta?

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 14
Naisia: 7
Yhteensä: 21
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei