Tehtävä mummolassa

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2019
Sivumäärä: 
36
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Mitä tapahtuu, kun isoisä päättää ostaa itselleen elämänsä ensimmäisen kännykän ja ryhtyy opettelemaan sen käyttöä? Voiko aikuinen koukuttua puhelimeensa? Nämä kysymykset saavat vastauksen tässä hauskassa koko perheen näytelmässä.

Näytelmän alussa, kouluikäiset veljekset Taneli ja Tiitus tulevat kesälomalla viikoksi kesäloman viettoon mummulleen Erikalle. Erikan naapuri Veikko on ostanut vähää ennen itselleen elämänsä ensimmäisen kännykän ja opettelee käyttämään sitä. Alku on takkuista, mutta lopulta hän innostuu niin, ettei näe muuta ympärillään – puhelinhuumassa unohtuu myös oma hääpäivä. Sekä lapset että naapurusto huolestuvat Veikon muuttuneesta käytöksestä.

Erika-mummu valmistautuu samaan aikaan mummodiskoon, jonne myös Taneli ja Tiitus lupaavat tulla mukaan. Kylän naiset päättävät antaa Veikolle diskossa kunnon opetuksen, jotta tämä palautuisi ennalleen ja näkisi kännykän sijaan ympärillään taas toiset ihmiset ja arkisen elämän. Ehkä rakkauden solmutkin silloin selviäisivät.

Esityksessä pohditaan harrastusten merkitystä ja sopivaa määrää niin lapsille kuin aikuisille. Näytelmä antaa eväitä pohtia sopivaa kännykän käyttämisen määrää. Se kuvaa myös sitä, miten ihmissuhteille voi käydä, jos niitä ei vaali ja toista huomioi. Arjen vakavista teemoista huolimatta näytelmä on hauska, komediallinen.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 6
Naisia: 6
Yhteensä: 12
Muut roolit: 

Näytelmässä on 12 roolia, joista 4 lasten roolia. Tarvittaessa rooleja voi yhdistää, esimerkiksi Maija ja Emma tai lapsirooleista Petteri ja Hanna.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
18/06/2019
Paikka: 
Lopenkulman nuorisoseurantalolla Sastamalassa