Miten hankin esitysluvan?

Oletko löytänyt tekstin, jonka haluaisit esittää teatterisi tai oppilaittesi kanssa? Hyvä. Toimi nyt näin:

a) Jos olet lisenssikäyttäjä, voit tilata esityssopimuksen ko. näytelmän omalta sivulta. Jos näytelmästä on monta eri versiota, katso tarkaan, että olet juuri sinua kiinnostavan version sivulla. Valitse nyt vihreä "Tee sopimuspyyntö"-ruutu ja etene ohjeiden mukaan.

b) Jos et ole lisenssikäyttäjä, lähetä alla olevat tiedot sähköpostilla osoitteeseen info@sunklo.fi. Saat paluupostissa sopimuksen, kirjaamislaskun sekä tilityslomakkeen ohjeineen. Ilmoitathan myös teatterin laskutusosoitteen!

Teatterin nimi:
Y-tunnus:
Laskutusosoite (ensisijaisesti sähköposti- tai verkkolaskutus):
Osoite:
Yhteyshenkilön nimi:
Sähköpostiosoite:
Puhelinnumero:
Teoksen nimi:
Kirjailija(t):
Ensi-ilta pvm:
Alustava esitysmäärä: 
Katsomokapasiteetti:

Entä musiikkinäytelmät?

Jos valitsemanne näytelmä sisältää musiikkia, ottakaa joka kerran erikseen selvää musiikin esitysoikeuksista. Käytännöt vaihtelevat teoskohtaisesti.

Osassa näytelmistä musiikkin esitysoikeudet sisältyvät tekstin esitysoikeuksiin eikä erillistä lupaa tai tilitystä tarvita. Tämä varsinkin sellaisissa tapauksissa, että musiikki on sävelletty a.o. teosta varten.

Toisissa näytelmissä musiikin esityslupa täytyy erikseen hakea joko Teostosta tai musiikin oikeuksia hallinnoivalta julkaisijalta. Tämä koskee varsinkin sellaisia musiikkinäytelmiä, joissa käytetään entuudestaan tunnettuja iskelmiä. Lisätietoja voi lukea Teoston sivulta: musiikin käyttö näyttämöesityksessä.