Halkoholisti

Författare: 
Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Original language: 
Finnish
Year of publication: 
2021
Pages: 
47
Length: 
Full length
Synopsis: 

Kertomus intohimoisesta halkojen tekijästä, jonka vaimo ei jaksaa oikein ymmärtää miehensä edesottamuksia. Apua addiktioon haetaan lääkäriltäkin, mutta ei niin hyvin tuloksin. Tilannetta ei juurikaan helpota talon töissä mukana oleva elinkautis renki sekä itsenäiseen elämään ja muusikon urasta haaveileva aikamiespoika. Virvokkeita sekä apuaan erilaisiin ongelmiin tarjoaa naapurissa toimiva grilli yrittäjä, jonka salaisuuden verhoama ja vaihderikas menneisyys pitää sisällään hyvinkin yllättäviä julkisuuden suhteita. Tarinalla on kuitenkin erilaisten vaiheiden jälkeen onnellinen loppu, mutta ei ihan sellainen, kuin olisi voinut olettaa.

Näytelmä on sopii sekä sisätiloihin, että ulkoilma esityksiin. Mikäli näyttelijöissä on reippaita muusikoita ja ronskeja halkojen tekijäitä, niin toiminnallisista osioista saa revittyä irti tekemisen meininkiä. Teoksen saa sijoittaa oman kylän miljööseen. Kaikkinensa teosta on lupa muokata olemassa olevan ryhmän tarpeita vastaavaksi hyvällä maulla.

Roller: 
Number of male actors: 4
Number of female actresses: 2
All role: 6
Other roles: 

Esitys voidaan tehdä kuudella näyttelijällä, joista kaksi on naisia, mutta roolitus on mahdollista muutella kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi.

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
10/07/2021
Plats: 
VR Näytelmäkerho, Pieksämäki