Tehtävä mummolassa

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Original language: 
Finnish
Year of publication: 
2019
Pages: 
36
Length: 
Full length
Synopsis: 

Mitä tapahtuu, kun isoisä päättää ostaa itselleen elämänsä ensimmäisen kännykän ja ryhtyy opettelemaan sen käyttöä? Voiko aikuinen koukuttua puhelimeensa? Nämä kysymykset saavat vastauksen tässä hauskassa koko perheen näytelmässä.

Näytelmän alussa, kouluikäiset veljekset Taneli ja Tiitus tulevat kesälomalla viikoksi kesäloman viettoon mummulleen Erikalle. Erikan naapuri Veikko on ostanut vähää ennen itselleen elämänsä ensimmäisen kännykän ja opettelee käyttämään sitä. Alku on takkuista, mutta lopulta hän innostuu niin, ettei näe muuta ympärillään – puhelinhuumassa unohtuu myös oma hääpäivä. Sekä lapset että naapurusto huolestuvat Veikon muuttuneesta käytöksestä.

Erika-mummu valmistautuu samaan aikaan mummodiskoon, jonne myös Taneli ja Tiitus lupaavat tulla mukaan. Kylän naiset päättävät antaa Veikolle diskossa kunnon opetuksen, jotta tämä palautuisi ennalleen ja näkisi kännykän sijaan ympärillään taas toiset ihmiset ja arkisen elämän. Ehkä rakkauden solmutkin silloin selviäisivät.

Esityksessä pohditaan harrastusten merkitystä ja sopivaa määrää niin lapsille kuin aikuisille. Näytelmä antaa eväitä pohtia sopivaa kännykän käyttämisen määrää. Se kuvaa myös sitä, miten ihmissuhteille voi käydä, jos niitä ei vaali ja toista huomioi. Arjen vakavista teemoista huolimatta näytelmä on hauska, komediallinen.

Roller: 
Number of male actors: 6
Number of female actresses: 6
All role: 12
Other roles: 

Näytelmässä on 12 roolia, joista 4 lasten roolia. Tarvittaessa rooleja voi yhdistää, esimerkiksi Maija ja Emma tai lapsirooleista Petteri ja Hanna.

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
18/06/2019
Plats: 
Lopenkulman nuorisoseurantalolla Sastamalassa