Laulu tulipunaisesta kukasta

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy, Musical
Year of publication: 
1988
Pages: 
74
Length: 
Full length
Synopsis: 

Linnankosken tarina naisia hurmaavasta kulkurimiehestä on säilyttänyt tuoreutensa ja voimansa, koska se kertoo miehen ikuisesta halusta olla vapaa ja ottaa haluamansa ilman vastuunkantamisen taakkaa.

Ison talon pojalla, Olavilla, on pakonomainen tarve valloittaa naisia - ja myös taito siihen. Olavin isä yrittää hillitä poikaansa, mutta Olavi luopuu mieluummin kodistaan kuin piikaletukoistaan. Hän ryhtyy tukkilaiseksi ja komealla miehellä riittääkin naisia. Vain Moision talon ylpeä Kyllikki-tytär ei suostu Olaville.
Olavi palaa kotiin vasta äitinsä kuolinvuoteelle, jossa hän saa kuulla synkän perhe-tragedian oman syntymänsä ajoilta. Se muuttaa Olavin. Omakin menneisyys nousee piinaamaan kevytmielisesti elänyttä miestä. Olavi lähtee kosimaan Kyllikkiä ja saa hänet. Häistä on tulla tragedia, kun Olavi epäilee Kyllikin puhtautta. "Oletko sinä oikeutettu puhdasta vaatimaan?", tivaa Kyllikki uhmakkaasti. Vasta uusi elämä, pienen pojan syntymä perheeseen vapauttaa Olavin menneisyyden haamuista.
(Liisa Kosonen: Kesänäytelmäluettelo 1996, SHT)

Roller: 
Number of male actors: 8
Number of female actresses: 10
All role: 18
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No