Concettina ja vanha vespa

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Julkaisuvuosi: 
2017
Sivumäärä: 
82
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Concettina, köyhä tyttö Etelä-Italiasta lähteen kotoa vanhalla skootterille kohti italialaista nunnaluostaria. Matka katkeaa kun Piru ja Arkkienkeli lyövät vetoa Concettinan sielusta. Huonossa konjunktuurissa Tampereelta lähtenyt työtön Hermanni Liikanen joutuu sattumien ja korkeimpien voimien johdosta Pisan kaupunkiin.

Concettina joutuu myös Pisaan ja samoin kuin Hermanni poliisin putkaan. Pisan kaltevan tornin suojassa nuoret löytävät Hermannin repusta viimeiset pätkän mustaa makkaraa. Korkein voima säälii nälkäistä paria ja poliisiputkia on vain yksi ja siihen joutuvat kaikki yöpymään.

Piru yrittää keljukonsteilla saattaa Concettinan välttämään nunnaluostaria ja Hermanni ryhtyy mustan makkaran kauppiaaksi Pisassa. EU-säännöt vievät kuitenkin makkarabisnekseltä oikeuden. Asian kumoamiseksi Hermanni lobbaa Brysselissä EU-lakia hänen bisneksensä suojaksi.

Lobbaus vie suomalaiset EU-edustajat Tampereelle delfiinejä etsimään. Tilanteen monimutkaisuus paljastaakin kaikki tapahtuneen Tampereen Tammelan torin leikkipuistossa missä pari vanhaa ukkoa tarkkailee toritunnelmia ja pelaa sakkia. Päätöstilanteessa hiekkalaatikolla leikkineiden vanhemmat tulevat töistä hakemaan tenavat kotiin.

Tenavat ovat tavallisia lapsia ja räkänokkia ja yrittävät selittää kuinka he rakensivat ison kallellaan olevan hiekkatornin.  Torni kuitenkin kaatuu jättisuureksi kasvava vauva ja saappaisiin meni hiekkaa ja vettä. Yksi äideistä hakee lapsen mopolla joka näyttää vespalta.

Korkeuksissa Piru ja Arkkienkeli kinaavat kumpi voitti vedonlyönnin.

Loppu on kaikkia tyydyttävä arkinen tilanne Tampereen Tammelan torin kerrostalossa.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 6
Naisia: 4
Yhteensä: 10
Muut roolit: 

Lisäksi delfiini, vauva ja kuoro.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei