Riitti

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Nuortennäytelmä, Lastennäytelmä
Julkaisuvuosi: 
2001
Sivumäärä: 
50
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

JANNU, 16 ja JONTTU, 20 ovat veljeksiä, joiden isä ajoi jonkun aikaa sitten itsensä ja rekkansa Näsijärveen. Poikien äiti AILI toivoo JANNUlle parasta ja pelkää JONTUsta pahinta. JANNU ihailee isoveljeään, joka on paikallisen pikkusabotaaseja harrastavan pakolaisia vainoavan jengin itseoikeutettu johtaja, ja odottaa hetkeä jolloin veli päästäisi hänet mukaan itse ”miesten” toimintaan.

JANNUlla on kuitenkin toinenkin kiinnostus, kaupunginjohtajan tytär ANNABELLA, joka tahtoisi vetää tämän mukaan internationaalien kansalaisjärjestöidensä Greenpeacen ja Amnestyn toimintaan, joita JONTTU kutsuu ”neekeriporukoiksi”. Ajatuksia hämmentää myös haamuna nuorukaiselle ilmestyvä RAMI-isä, joka yrittää ohjailla poikaansa tuonpuoleisesta käsin. Kun tilaisuus ensimmäiseen ilkivaltainitaatioon sitten koittaa, JANNU on kahden vaiheilla...

RIITTI on aristoteleläinen koomissävyinen kasvudraama pojasta, joka löytää viimein itsensä tasapainoiltuaan aikansa rodun, rakkauden ja ympäristörikosten välissä. Samalla selviää myös totuus hänen suhteestaan rikospaikkaa vartioivaan perhetuttu konstaapeli-KAUKOon.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 4
Naisia: 2
Yhteensä: 6
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei