Suvi Kinos ja seitsemän enoa

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Nuortennäytelmä
Julkaisuvuosi: 
2004
Sivumäärä: 
107
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Suvi Kinos on tyttö, joka jää puolivuotiaana vauvana orvoksi. Pikkuisen sosiaaliviranomaista huijaten Suvin viisi enoa saa vauvan huostaansa. Enot asuvat yhteisellä maatilalla. He ovat naimattomia, eri alojen tieteilijöitä, tohtoreita ja dosentteja. Enot ottavat joskus neuvoa-antavia, mutta vauvoista he eivät tiedä mitään. Lastenhoitaja ei kauaa enojen huushollissa viihdy. Enojen ja Suvin yhteiselämä kuitenkin sujuu, vaikka ei ehkä kaikkein tavanomaisimmalla tavalla. Suvi oppii lukemaan ja kirjoittamaankin, ja kerää liikasivistyssanakirjaa sellaisista sanoista kuin: "Kommunikaatio: kovaääninen keskustelu." Tarpeeksi isoksi kasvettuaan Suvi pannaan pyhäkouluun. Varhaiskypsä tyttö joutuu siellä ristiriitaan opettajan kanssa, mutta tapaa myös Mikon – pojan, jonka hän voittaa tappelussa. Tappelupukarit ystävystyvät ja rippikouluaikaan mennessä tunteet ehtivät muuttua vieläkin lämpimämmiksi. Lämpimiä tunteita syttyy myös joidenkin enojen ja muutaman naissukukunnan edustajan välille. Suvin täti ja tämän roistomainen aviomies yrittävät huijata Suvin perintörahat, mutta onneksi lastensuojeluviranomainen Kaisa Himat... eikun Kotivalo paljastaa heidän juonensa.
Suvilla on kaikkiaan seitsemän enoa, mutta kaksi heistä on kuollut jo lapsena. Kuolleet enot Asser ja Isaskar ovat kuitenkin mukana Suvin elämässä suojelemassa ja auttamassa, ilmestyen lammen pohjasta tai enkelitaulusta.
Hauskoja ja vähän vakavampiakin tapahtumia sisältävä näytelmä pikkuvanhasta Suvi Kinoksesta sopii yli 10-vuotiaille. Sanaleikeistä riittää hauskaa hoksattavaa aikuisillekin.
(Teija Hakamäki: Näytelmäluettelo 2006, SHT)

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 8
Naisia: 4
Yhteensä: 12
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei