Homemies

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Year of publication: 
2012
Pages: 
62
Length: 
Full length
Synopsis: 

Tapahtuu nykyajassa, pääosin valtatien varrella sijaitsevassa Jylhänkosken motellissa.

Jylhänkosken motellin omistajan Saara Saarikon aviomiehellä Lassilla on erikoinen kyky, sillä hän löytää taloista homeen rakenteitten läpi nuuhkimalla kuin koira! Kylmäverinen liikenainen Saara on tehnyt Lassin erikoisesta taidosta bisneksen, mutta mitä tapahtuu kun Lassi alkaa työajan ulkopuolella käyttäytyä kuin koira?

Se hämmästyttää suuresti Lassin sisarentytärtä Lilliä, joka tulee Helsingistä käymään kotiseudullaan. Lilliä kummastuttaa myös miksi valtakunnallisesti tunnettu Jylhänkosken saviateljee on lähes kylmillään ja miksi tunnettu keramiikkataiteilija – Lillin Hanna-täti – myy aasialaista rihkamaa motellin pihassa?

Mutta ei Lilli ole tullut pelkästään lapsuusmaisemia ihailemaan, vaan alkaa kaivella vanhaa motellikauppaa, jossa Lillin edesmenneen äidin mukaan kaikki ei ollut kohdallaan. Saara ei pidä Lillin vanhojen asioitten penkomisesta ollenkaan ja alkaa kahden naisen ottelu, jossa ennuste on selvästi Lillin tappioksi.

Lilli puuttuu myös Lassi-enonsa koiramaiseen käyttäytymiseen ja tulee samalla puuttuneeksi Saaran bisneksiin, jolloin ovela asianajaja Simo Liippa tulee Saaran avuksi ja Lillin on peräännyttävä.

Mutta Saara aliarvioi pahasti Lillin. Motellikaupan taustalta paljastuu järkyttävä rikos ja samalla selviää millä keinoin Saara on pitänyt vuosikaudet Jylhänkosken ihmisiä talutushihnassaan -- varsinkin nyt koiramaisesti käyttäytyvää Lassia!

Mutta millä asioilla Lilli oikeasti liikkuu Jylhänkoskella? Sen selvittyä putoaa pommi joka tipauttaa Saaran lopullisesti valtaistuimeltaan, järkyttää asianajaja Simo Liipan elämän täysin ja vaikuttaa Jylhänkosken tulevaisuuteen vuosikymmeniä eteenpäin!

Roller: 
Number of male actors: 5
Number of female actresses: 6
All role: 11
Other roles: 

Tanssipari, sekä pienempiä rooleja, joita voi esittää samat näyttelijät.

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No